Bulgarian English German Greek Italian Russian Turkish

Nanobase® - НАНОБАЗЕ крем за много суха кожа

NanobaseКак да контролираме екземата?

Nanobase® е специален крем за възстановяване на кожната бариера, особено подходящ за състояния на суха кожа като екзема, при които е нарушена тази бариера на кожата. Омекотителите (емолиенти) са необходими при пациенти с екзема, тъй като предпазват кожата от изсъхване, като оформят слой или преграда на кожата. Nanobase® има извънредните качества, получени от добавянето на готови естествени масла, идентични на естествените мазнини в кожата. Тези естествени масла навлизат дълбоко в кожата, помагайки да се възстанови отслабената и бариера.

 

Как да използвам Nanobase®?

Nanobase® обикновено може да се нанася като тънък слой, само един път на ден, за предпочитане вечерта преди лягане. Малко Nanobase® може да се използва много дълго време, така че използвайте всеки път малкo количествo и го втривайте нежно след нанасянето. По време на деня можете да продължите да нанасяте многократно Вашия дневен омекотител (емолиент), като например крема Lipobase® - не можете да предозирате омекотителите (емолиентите).

 

Кога мога да очаквам подобрение с Nanobase®?

Вашата кожа веднага ще започне да изглежда и да се чувства по-добре след използването на Nanobase®.

 

Колко продължително мога да използвам Nanobase®?

nanobaseВажно е да продължите да нанасяте Nanobase® дори след като Ви се струва че екземата Ви се е изчистила. Като продължавате да използвате всяка вечер Nanobase®, дори след като кожата Ви се чувства здрава отново, това може да Ви предпази или да отложи влошаване на симптомите на сухата кожа като сърбеж и лющене.

 

Какво ще се случи ако пропусна доза?

Запомнете, че не можете да предозирате омекотителите (емолиентите), така че нанасяйте пропуснатата доза веднага след като си спомните.

 

Съществуват ли някакви нежелани странични ефекти?

Понякога някои хора стават чувствителни (алергични) към някои от компонентите на Nanobase®, което може по-скоро да влоши възпалението на кожата, отколкото да го подобри. Моля посетете лекаря си за съвет ако допускате, че сте алергични към Nanobase®.

 

Мога ли да използвам Nanobase® едновременно с други лечения на екзема?

Да, Nanobase® може да се използва заедно с други локални (кожни) средства, които докторът Ви предпише, като кортикостероиди или локални инхибитори на калциневрин (TCI, бълг. ЛИК). Запомнете, че кортикостеродите и ЛИК трябва да се използват по различен начин от омекотителите (емолиентите) и кремовете за възстановяване на кожната бариера. nanobaseАко използвате едновременно кортикостероиди и Nanobase®, трябва първо да нанесете кортикостероида, след това да изчакате около 30 минути преди да нанесете крема за възстановяване на кожната бариера. Това ще предотврати всякакво разреждане на кортикостероида, което би могло да намали неговата ефективност. По същия начин, когато използвате ЛИК и Nanobase® едновременно, нанесете крема за възстановяване на кожната бариера поне два часа след ЛИК.

 

Nanobase® съдържа ли консерванти?

Не, Nanobase® не съдържа консерванти, ароматизатори или оцветяващи агенти, по този начин минимизирайки риска от алергични реакции.

 

Дали Nanobase® може да оцвети дрехите ми?

Не, Nanobase® не съдържа съставки които могат да оцветят дрехите. Поради това е безопасно да се използва Nanobase® под дрехите.

 

Как мога да съхранявам Nanobase®?

Nanobase® трябва да се съхранява на стайна температура (под 25°C)

nanobase